© DBA

© dba

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Rustplaats voor Britta Cloetens in zicht

Op 19 oktober beslist de familierechtbank over het gerechtelijk overlijden van Britta Cloetens. De familie wil haar graag eindelijk een rustplaats geven. “Het blijft artificieel, maar het is íéts”, vindt haar mama Karin Tack.

Dennis Van Damme

Op vrijdag 13 februari stuurde de assisenjury in Antwerpen Tijl Teckmans (32) uit Duffel voor dertig jaar naar de gevangenis voor de doodslag op Britta Cloetens. De 25-jarige vrouw was op 23 april 2011 verdwenen nadat ze in een Hondagarage in Wilrijk een offerte voor een Civic was gaan vragen. De volksjury achtte het bewezen dat Tijl Teckmans haar toen had gedood en zich daarna ontdaan had van haar lichaam.

Maar noch tijdens het onderzoek, noch tijdens zijn proces, wilde Teckmans iets zeggen over waar hij het lichaam had achtergelaten. Nochtans was dat de vurige wens van de ouders van Britta, die in Mortsel wonen. Mama Karin Tack vroeg het hem tijdens het proces zélf, maar een antwoord kwam er nooit.

“Daar moeten we mee leren leven”, zucht Karin. “Maar ook na het proces bleef de briefwisseling voor Britta komen omdat ze nooit dood werd verklaard. We willen de zaak nu eindelijk laten rusten, maar telkens als we een brief voor haar krijgen, worden we herinnerd aan het verleden.”

Daarom trok Karin eerst naar het districtshuis van Wilrijk, waar Britta ingeschreven stond. Uiteindelijk belandde de zaak voor de familierechtbank. Die zal haar vonnis klaar hebben op 19 oktober.

“Daarna willen we Britta eindelijk een rustplaats geven”, zegt Karin. “Dat zal op de begraafplaats Silsburg in Deurne zijn, waar we haar grootvader onlangs ook begraven hebben.”

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio

MEER OVER Assisenzaak Britta Cloetens