Achtjarige jongen troeft ervaren koffiemakers af

Print

Arno De Rouck maakt een cappuccino met een rosetta (inzet) klaar. Foto: patrick de roo

Antwerpen -

Viggo’s Coffee Bar organiseerde donderdag een koffiekunstwedstrijd in Antwerpen ter ere van International Coffee Day. Heel wat ervaren koffiemakers waagden hun kans, maar de winnaar was de achtjarige Arno De Rouck.

Tim Jensen van Viggo’s Coffee Bar organiseerde donderdagavond op het De Coninckplein de ludieke Latte Art Throwdown Show. Een twintigtal zelfverklaarde koffiespecialisten namen plaats achter een koffiemachine, en maakten met behulp van melk en hun losse pols een zo creatief mogelijke tekening in een kop koffie. Een jury van drie personen koos de winnaar.

De verbazing van de deelnemers was groot toen bleek dat de winnaar slechts acht jaar oud bleek te zijn. Arno De Rouck, zoon van de uitbaters van koffiebar Cuperus op de Sint-Katelijnevest, versloeg de concurrentie met glans. “Ik heb cappuccino’s met een hartje en een rosetta (een figuur die lijkt op een palmblad, red.) gemaakt. Dat doe ik thuis ook wel eens”, zegt Arno De Rouck.

Hij heeft de smaak van koffie al te pakken van toen hij nog een peuter was. “Hij at al koffiebonen van onze branderij toen hij twee jaar was”, zegt mama Ellen Goormans. “Arno moet vaak wachten tot wij klaar zijn met mensen te bedienen en koffie te zetten. Om die wachttijd op te vullen, is hij uit zichzelf beginnen te experimenteren met koffie. Hij drinkt er elke ochtend eentje, maar wel met melk.”

Arno wint een geldpot van zo’n 100 euro. “Daarmee ga ik Pokemon-figuurtjes kopen”, zegt de kleine koffiemaker.

Lees vrijdag het volledige verhaal in Gazet van Antwerpen - editie Stad

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio