© BFM

© BFM

© Twitter

© Twitter

© BFM

1 / 5
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Snelle Respons Team arresteert man die over 'aanslag' grapt op Twitter

Grap over aanslag leidt tot ontruiming van ING-gebouw

De lokale politie van Antwerpen en het Snelle Respons Team (SRT) zijn woensdagavond massaal uitgerukt voor een tweet 'met een dreigend karakter'. Een man had op Twitter een grapje gemaakt over hoe hij het ijs op een netwerkevent zou breken. Maar dat grapje viel niet in goede aarde bij de Antwerpse politie.

JaTi, VDAA, SARE

In het ING-gebouw in de Lange Gasthuisstraat vond woensdagavond de kick off van SINC plaats, een reeks evenementen voor ondernemende studenten. Een van de aanwezigen was de student Mohamed O. (22) die op Twitter grapjes maakte over de lezing. "Ik ben op een netwerkevent", deelde hij mee. "Iemand netwerk tips?"

De ene grapjas stelde voor om de tafel met de nootjes te bezetten, Mohamed O. opperde of “Allah u akbar” roepen misschien een goede ijsbreker kon zijn. Zijn medestudenten gingen mee in de grap en reageerden: “Ja, zeker doen. Laat ons weten hoe het was.” Waarop Mohamed de krantentitels al voor zich ziet: “25 doden en 93 gewonden na massahysterie in het ING gebouw.”

Grappig bedoeld of niet, de organisatie van het evenement kreeg die laatste tweet ook onder ogen en alarmeerde de politie. “We hebben een oproep gekregen dat er een zeer dreigende tweet was verstuurd”, zegt Veerle De Vries van de Antwerpse politie. “Onze Snelle Respons Teams (SRT’s) zijn daarop naar de Lange Gasthuisstraat gegaan en hebben de verdachte uit het publiek gehaald. Hij werd gearresteerd. Of er wapens zijn gevonden, kan ik niet zeggen. Het parket zal morgen beslissen wat er met de verdachte moet gebeuren.”

Na de arrestatie van Mohamed O. werden de gebouwen van ING in de Lange Gasthuisstraat ontruimd. Alle gasten moesten het pand verlaten, zodat de politie de gebouwen kon doorzoeken met explosievenhonden. Bij die zoektocht werd niets verdachts aangetroffen, waarop de gebouwen weer werden vrijgegeven.

Lees meer in Gazet van Antwerpen

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio