© GvA

Dak van GVA: de strafste uitspraken uit acht interviews

Met de gesprekken met Erik Van Looy en Sihame El Kaouakibi kwam er afgelopen vrijdag een eind aan de interviewreeks Dak van GVA. De volgende acht interessante Antwerpenaren kwamen de voorbije weken langs op het mooiste dak van Antwerpen. Lees hun strafste uitspraken, en herbekijk de interviews in ons handig overzicht.

PH

1. Fernand Huts

"Als we een grote toekomst willen voor Antwerpen, moeten we meer inzetten op erfgoed, en op het bewaren van wat we hebben. We hebben al te veel kapotgemaakt. Burgemeester Cools heeft er met een kanon naast geschoten door de Koninklijke Stapelhuizen te vernietigen." Bekijk hier het volledige interview met Fernand Huts.

2. Nathalie Meskens

"Ik ben Antwerpen ontrouw geweest tijdens mijn studies. Maastricht is leuk voor een weekendje, maar ik had het wat lastig met de mentaliteit daar. Amsterdam was dan weer fantastisch. Maar alleen in Antwerpen kan je in de schoot van de stad gaan liggen." Bekijk hier het volledige interview met Nathalie Meskens.

3. Guido Belcanto

"Een stad die zichzelf Metropool noemt, is het aan zichzelf verplicht om een ranzige kant te hebben. De opwaardering van bepaalde wijken, dat heb ik altijd iets dubieus gevonden. Wat zit daarachter? Een ontsmettingsoperatie...." Bekijk hier het volledige interview met Guido Belcanto.

4. Luc Tuymans

"De fietsers zijn nu alomtegenwoordig in de stad en hebben veel voorrechten gekregen. Daardoor zijn veel straten en toegangswegen versmald. Ik heb nooit het idee begrepen dat een stad een dorp moet worden. " Bekijk hier het volledige interview met Luc Tuymans.

 

5. Adil El Arbi

"Alle mensen van andere origines in Antwerpen, die houden écht van hun stad. Ikzelf heb het ook makkelijker om te zeggen 'ik ben Antwerpenaar' dan 'ik ben Vlaming' " Bekijk hier het volledige interview met Adil El Arbi.

6. Bieke Ilegems

"Als ik met mijn ouders op uitstap ging naar Antwerpen, kwamen we met de bus vanuit Arendonk, en dan overstappen in Turnhout. Dat was altijd een feest. Als dat om een of andere reden niet kon doorgaan, dan was dat wenen." Bekijk hier het volledige interview met Bieke Ilegems.

 

7. Erik Van Looy

""Ik ging naar ijsbaan Ruggeveld in Deurne om een lief te vinden. Ik durfde haar niet kussen. Na een lange wandeling door het Rivierenhof heb ik het dan toch gedaan. Maar ik heb eerst gevraagd of het mocht." Bekijk hier het volledige interview met Erik Van Looy.

8. Sihame El Kaouakibi

""In Antwerpen merk ik ook jaloezie en afgunst. Ik bewandel een pad vol positivisme, maar achter de schermen merk ik dat mensen vaak jaloers zijn. Dat ze dossiers blokkeren, of dingen zeggen die niet waar zijn. Da's een lelijk kantje van deze stad." Bekijk hier het volledige interview met Sihame El Kaouakibi.