Legendarische artiestenkroeg Witzli-Poetzli viert 30ste verjaardag

Print

Uitbaters Anne Van Boxelaere en Arjen Nelis Foto: WAS

Antwerpen -

Witzli-Poetzli bestaat vandaag dertig jaar. Het legendarische café in de schaduw van de kathedraal viert dat met maandelijkse tentoonstellingen van nieuwe kunstwerken. Die worden speciaal voor Witzli-Poetzli gemaakt door vijftig kunstenaars die er vaste klant zijn, onder wie Luc Tuymans, Guillaume Bijl en Lieven Segers.

Op 11 oktober zijn er op een podium tegen de kathedraal muziekoptredens van onder anderen Mauro Pawlowski. De feestelijkheden beginnen vanavond met Fanfare Fatale en met oude foto’s over de geschiedenis van het café.

Behalve de expo’s, die telkens starten op de laatste zaterdag van de maand, lanceert Witzli-Poetzli ook elke maand unieke bierviltjes met de afbeelding van een nieuw kunstwerk. Uitbaters Anne Van Boxelaere (32) en haar echtgenoot Arjen Nelis (40), die ook zelf een kunstopleiding genoten, willen zo een jaar lang de creatieve geschiedenis van hun café letterlijk en figuurlijk in de verf zetten. “Witzli-Poetzli is altijd al het stamcafé geweest van kunstenaars, studenten van de Academie, modeontwerpers, schrijvers en muzikanten.”

De geest van Guido

Ondanks zijn artistieke aura, is Witzli-Poetzli geen snobistisch m’as-tu vu-etablissement. Anne en Arjen doen er immers alles aan om het oorspronkelijke, laagdrempelige karakter van de kroeg te bewaren. “Wij hebben Witzli-Poetzli begin 2009 overgenomen na de dood van Guido Dhaen, die het café 24 jaar lang uitbaatte sinds de opening op 30 september 1985. Toen al waren wij hier vaste klanten vanwege de fijne, authentieke sfeer. Om te vermijden dat het café zou verdwijnen, hebben we toen met de hulp van enkele bevriende klanten een lening van de bank gekregen om de overname te financieren. We hebben het interieur opgefrist met een likje verf in de originele kleuren. Qua sfeer is Witzli-Poetzli dus amper veranderd. De geest van Guido waart hier nog rond.”

Witzli-Poetzli, Blauwmoezelstraat 8. www.facebook.com/witzli.poetzli

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio