MTV-ster sterft nadat hij met parachute tegen boom knalt

Erik Roner, een bekende beoefenaar van extreme sporten voor tv-zender MTV, is maandag om het leven gekomen bij een parachutesprong. Bij de landing knalde Roner op een boom, hij was op slag dood.

Roner zou samen met een groep parachutisten de openingsshow van een golfevenement verzorgen. De aanwezigen zagen hoe de eerste twee parachutisten veilig landden aan de negende hole, toen Roner plots tegen een boom knalde. De MTV-ster, bekend van het programma Nitro Circus, raakte met zijn parachute verstrikt in de takken en hing zo’n acht meter boven de grond. ‘Getuigen probeerden nog ladders te zoeken om Erik te bereiken en gingen uit pure wanhoop zelfs op elkaars schouders staan. Maar niemand kon hem bevrijden’, vertelt vriend Roy Tuscany aan The Guardian.

Uiteindelijk werd Roner ter plaatse doodverklaard. ‘Er is simpelweg geen protocol voor dit soort reddingen. Er is geen handleiding voor, het was verschrikkelijk’, aldus Tuscany nog. Niemand anders raakte gewond bij het ongeluk. Roner was een ervaren parachutist en pionierde ook in het ski-basejumpen, waarbij er van een klif geskied wordt. Je kent Roner vooral van de live shows van MTV’s Nitro Circus.

Nu in het nieuws