De warmte  van De Wollies

“De gezelligheid primeert als we samenkomen om te breien”, zegt Nelly Laeremans (rechts). Foto: mph

De warmte van De Wollies

Print
Herentals -

Een tafel vol wol en een half dozijn vrouwen die breien, haken, naaien en mooie spullen maken. Allemaal voor het goede doel. Zo ziet een dinsdagnamiddag bij De Wollies eruit.

De plaats van afspraak is broodjeszaak Den Broodhoek op de Gildenlaan in Herentals. “Elk van ons doet haar eigen zin en waar ze goed in is”, zegt initiatiefneemster ­Marie-Jeanne Haverals. “Sjaals of mutsen breien en zeker niet alleen in de gebruikelijke luie­wijvensteek (deze brei-steek dankt zijn naam aan het gegeven dat je door een aantal steken te laten vallen veel sneller kan breien dan normaal, red.). Wat dacht je van bezemsteelhaken? Daarmee kan je mooie dingen maken.”

De bal ging begin dit jaar aan het rollen. “Een vriendin van mij woont in Puurs en was allerlei breiwerkjes aan het maken voor een actie voor Kom op tegen Kanker”, zegt Marie-Jeanne. “Ik besloot haar wat te helpen en al spoedig kreeg ik reactie van dames die ook wilden meedoen. Weer wat later kreeg het idee om een eigen actie op te starten concreet vorm. De naam Olivia Hendrickx Research Fund viel, een vereniging die het wetenschappelijk onderzoek naar kanker ondersteunt. Ik ben gaan praten met die mensen, en zij vonden ons initiatief waardevol.”

Eerste verkoopavond

De Wollies organiseren op vrijdag 30 oktober tussen 19 en 22u een eerste verkoopavond in Den Broodhoek. “In december gaan we ons handwerk ook aanbieden op de kerstmarkt in Herentals”, zegt Marie-Jeanne Haverals. “De sjaals worden verkocht voor 10 tot 15 euro. De prijzen voor de knuffels worden bepaald door de grootte van het speeltje.”

Lees meer in Gazet van Antwerpen - editie Kempen

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio