Lenty Frans (21) is nieuwe Miss Antwerpen

Lenty Frans, geflankeerd door eerste eredame Stephanie Nouws (links) en tweede eredame Celine Van Ouytsel. Foto: Kevin Swijsen

Lenty Frans (21) is nieuwe Miss Antwerpen

Sint-Lenaarts / Brecht -

Is Studio 100 nu ook hofleverancier van Missen geworden? Het lijkt erop, want ook de nieuwe Miss Antwerpen, die in Plopsaland werd verkozen, komt uit het ballet van Gert Verhulst en Hans Bourlon. Net als Miss Antwerpen 2011 studeert Lenty Frans geneeskunde.

Lenty Frans is 21, komt uit Sint-Lenaarts (Brecht) en is studente geneeskunde. Bovendien danste ze jaren in het Studio 100-ballet. Net als Aurélie Hendrickx vorig jaar, de Miss België-finaliste die nadien het liefje van Verhulsts zoon Viktor werd.

“Ik ken Aurélie heel goed. We hebben nog jaren samen gedanst”, zegt de kersverse Miss Antwerpen. “Of het toeval is dat wij het zo goed doen? Wellicht wel, al zal de podiumervaring ons toch wat helpen.”

Frans heeft ook nog iets gemeen met Diona D’hondt, Miss Antwerpen 2011. Die was toen, op haar 23ste, zesdejaars studente geneeskunde. Ze stapte op aanraden van organisatrice Darline Devos uit de wedstrijd. Antwerpen heeft dus misschien wel de knapste dokters, want D’hondt is inmiddels al geneesheer- specialist in opleiding aan het UZA, met gerechtelijke geneeskunde als specialisatie.

“Al sinds mijn achttiende wou ik de stap naar Miss Antwerpen en hopelijk Miss België zetten”, zegt Lenty Frans. “Maar ik twijfelde, omdat ik weet dat het niet evident is om een Missverkiezing en een doktersstudie te combineren.”

“Maar dit jaar heb ik me dus toch ingeschreven. Als ik Miss België zou worden, dan zet ik mijn studies wel een jaartje opzij.Ik ben niet van plan om uit de wedstrijd te stappen, zoals Diona indertijd deed, en combineren is sowieso onmogelijk. Maar ik zou mijn studies zeker hervatten. Die passie is te groot.”

Voor Frans wordt het nu een hectische race naar de verkiezing begin 2016, waar een opvolgster voor de Berchemse Annelies Törös wordt gekozen. Op de nationale preselectie midden oktober zullen ook Stephanie Nouws (eerste eredame), Celine Van Ouytsel (tweede eredame) en de ‘Crown Cards’ Yasmine Vossen en Shania Labeye de provincie Antwerpen vertegenwoordigen.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio