Mechelse seriemoordenaar koos willekeurig slachtoffers uit

Renaud Hardy. Foto: if

Mechelse seriemoordenaar koos willekeurig slachtoffers uit

Print
Mechelen / Zemst -

Het gerecht vindt geen enkel verband tussen seriemoordenaar Renaud Hardy (53) en de twee vrouwelijke slachtoffers die hij in het Mechelse belaagde. In tegenstelling tot bij de moord op zijn ex-vriendin Linda Doms (52), lijkt hij deze slachtoffers willekeurig te hebben uitgekozen. Vandaag buigt de Mechelse raadkamer zich over deze twee dossiers.

“Ik wilde wraak nemen op Linda”, zo verklaarde Hardy vorige week. De moord op 17 september op zijn ex-vriendin Linda Doms uit Hofstade (Zemst) was zorgvuldig gepland. Het lijkt erop dat hij maanden naar de moord had toegeleefd. Hij wou haar straffen omdat ze de relatie tussen hen beëindigd had, en omdat ze Hardy daarna zou “zwartgemaakt” hebben bij gemeenschappelijke vrienden.

Helemaal anders lijkt het te zijn gelopen bij de twee misdaden waaraan zijn DNA kan worden gelinkt. In mei 2014 drong hij het wat afgelegen huis binnen van Maria Walschaerts (82) in de Mechelse wijk Battel. Hij sloeg de vrouw met een hard voorwerp tot ze overleed. Wat hij in het huisje van de alleenstaande Walschaerts zocht en waarom de vrouw dood moest, is niet bekend. Hardy wil er niets over zeggen. Hij ontkent dat hij iets met de moord te maken heeft.

Hardy lijkt evenmin een band te hebben met de alleenstaande oude vrouw uit Bonheiden, bij wie hij op dinsdag 30 september 2014 probeerde binnen te dringen. Hij probeerde een raam aan de zijkant van de woning te forceren, maar dat mislukte. Hardy kreeg het raam niet open, en moest onverrichter zake vertrekken. Toch beschouwt het Mechelse gerecht dit als een moordpoging, omdat het er niet aan twijfelt dat Hardy de vrouw wou ombrengen.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio