Rusland sluit luchtruim voor Oekraïense vliegtuigen

Het vliegverbod voor de Russische maatschappijen Aeroflot en Transaero in Oekraïne is vorige week aangekondigd. Dat verbod gaat ook in op 25 oktober. Foto: REUTERS

Rusland sluit luchtruim voor Oekraïense vliegtuigen

Print

Rusland gaat vanaf 25 oktober zijn luchtruim sluiten voor Oekraïense vliegtuigen, als reactie op het verbod van Oekraïne tegen Russische luchtvaartmaatschappijen. Dat maakte een woordvoerder van het Russische ministerie van Transport aan het persbureau Tass bekend.

‘Conform aan de instructies van de eerste minister Dmitri Medvedev, heeft de minister van Transport aan het federale agentschap gevraagd om de luchtvaartmaatschappijen te informeren’, aldus de woordvoerder.

Het vliegverbod voor de Russische maatschappijen Aeroflot en Transaero in Oekraïne is vorige week aangekondigd. Dat verbod gaat ook in op 25 oktober. De pro-Westerse regering in Kiev wilde daarmee Moskou straffen voor zijn steun aan de separatisten in het oosten van Oekraïne.

Maar de Russische verkeersminister Maxim Sokolov waarschuwt dat de maatregel vooral de Oekraïners zelf treft, want er reizen slechts weinig Russen naar Oekraïne.

Nu in het nieuws