Londen ziet op laatste moment af van Tourstart

Print

Londen had de kans om in 2017 le Grand depart van de Tour de France te organiseren, maar zag daar in laatste instantie vanaf. Dat meldde de Britse omroep BBC maandag op zijn website. De Britse hoofdstad kon zich een Tourstart niet meer veroorloven nadat Transport for London (TfL) besloot dat het niet de nodige fondsen zou leveren.

TfL zou voor 6 miljoen pond van het nodige budget van 27 miljoen pond instaan, maar vreest bezuinigingen op het transportnetwerk en legt zijn prioriteiten elders. ‘Er moesten budgettair moeilijke knopen doorgehakt worden’, vertelde manager Leon Daniels de BBC.

Londen ging als gastheer voor de Tourstart de voorkeur krijgen op Edinburgh, Manchester en verscheidene Duitse kandidaten. Vorige week, slechts een dag voor de contracten getekend zouden worden, haakte de stad af. Die slechte timing wekte de woede van Tourorganisator ASO. Wellicht zullen ze nu voor een Duitse startplaats kiezen.

In 2007 vond Le Grand Depart wel al eens in Londen plaats en in 2014 finishte de derde etappe er, nadat er in Leeds gestart was.

Meer sportnieuws