Berchemse graffiti gaat digitaal

Onder andere aan station Antwerpen-Berchem staat er graffiti op de muur. Foto: wim hendrix

Berchemse graffiti gaat digitaal

Berchem -

Berchem is het Antwerpse district met de meeste vierkante meters graffiti. Al deze muurschilderingen zullen vanaf volgend jaar digitaal te bewonderen zijn. De collectie wordt ook uitgebreid aan de Guldenvliesstraat en het station van Berchem.

Onder de spoorwegbrug aan de Guldenvliesstraat in Berchem werkt Yvon Tordoir aan een graffiti. Het is een scene uit het nieuwe computerspel Assassin’s Creed. Tordoir doet dit in opdracht van Ubisoft, de ontwikkelaar van de game. De muurschildering is een onderdeel van een reclamecampagne bij de lancering van de nieuwe game.

Ubisoft is zelf in Berchem gevestigd en zal een andere graffitimuur sponsoren. Tordoir zal begin volgend jaar de brugmuur aanpakken tussen de Statiestraat en het Burgemeester Edgard Ryckaertsplein, beter bekend als de Put. Het thema is Berchem.

Berchems districtsburgemeester Evi Van der Planken (N-VA) is trots op al deze werken. “Graffiti geeft Berchem een eigen en jong gezicht”, zegt Van der Planken. “We verzamelen ook informatie over de graffitispuiters en de betekenis achter hun werken. We gaan dat dan allemaal op internet plaatsen en linken aan de website van het district Berchem. Wie door Berchem wandelt, kan dan snel via de smartphone of tablet de informatie achter de graffiti opvragen.”

Met onder meer de perronmuren van het station van Berchem en de buurt van de voormalige gassite telt Berchem de meeste vierkante meters graffiti.

Lees meer in Gazet van Antwerpen - editie Stad (svw)

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio