Kind (7) zwaargewond na aanrijding - chauffeur nog spoorloos

Print
Borgerhout / Berchem -

Bij een achtervolging in Berchem en Borgerhout is een jongetje (7) aangereden. Het kind raakte zwaargewond en verkeerde zelfs even in levensgevaar. Twee motards van de politie kwamen ten val. De dader is voorlopig nog steeds spoorloos.

De achtervolging begon omstreeks 16.15 uur op het Kiel. De chauffeur, die met een huurwagen reed, had een verkeersovertreding begaan en werd door de politie gevraagd om te volgen. Maar plots stoof de bestuurder weg richting Antwerpen.

De achtervolging, waarbij de bestuurder van de VW Polo tegen hoge snelheid een groot aantal overtredingen beging, leidde via de Jan Van Rijswijcklaan, de Singel en Brederodestraat, Amerikalei, Lange Lozanastraat en Karel Oomsstraat opnieuw tot op de Singel. Daar draaide de bestuurder de Uitbreidingstraat in. Hij negeerde de verboden rijrichting en reed tegen hoge snelheid verder.

Op het kruispunt van de Uitbreidingstraat met de De Villegasstraat in Berchem reed de vluchtende chauffeur aan een speeltuin een kind aan. De moeder van het jongetje (7) liep in paniek de rijbaan op om haar zoontje te helpen, maar de bestuurder van een achteropkomende politiewagen kon een aanrijding met de vrouw niet meer vermijden. Ze raakte gelukkig slechts lichtgewond.  

Jongen kritiek

Het jongetje werd samen met zijn mama afgevoerd naar het Middelheimziekenhuis. Het kind verkeerde een tijdlang in levensgevaar, maar dat is ondertussen geweken.

De verdachte probeerde ondertussen ook twee politiemotards aan te rijden in de straat waar hij het kind had geraakt, maar zij konden dat nog net vermijden. De motards hielden er wel lichte verwondingen aan over.

De bestuurder zette zijn vlucht verder en knalde na een wilde achtervolging uiteindelijk tegen vijf geparkeerde voertuigen in de Statielei in Borgerhout. Daar zette de dader zijn vlucht te voet verder.

Er werd een grote zoekactie opgezet met onder meer ook een politiehelikopter, maar de dader is nog niet gevat.

De politie probeert via de verhuurfirma en camerabeelden te achterhalen om wie het gaat. Ook de precieze aanleiding voor de vlucht is nog niet duidelijk.

Meer nieuws uit Antwerpen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio