Droog weekend voor de boeg

Foto: AP

Droog weekend voor de boeg

Print

Na een week van druilerige regen, lijkt het erop dat er een droog weekend voor de boeg staat. Donderdagnamiddag is het wel nog wisselend tot zwaarbewolkt met soms wat lichte regen. Over het westen van het land kan er tijdelijk wat meer regen vallen. De zuidwestenwind waait matig, aan zee nu en dan vrij krachtig. De maxima bedragen 14 graden in de Ardennen en ongeveer 17 graden in de andere regio’s.

Donderdagavond valt er nog een lokale bui maar ‘s nachts blijft het op de meeste plaatsen droog met vooral landinwaarts brede opklaringen. De wind neemt snel af tot zwak en later kan plaatselijk mist ontstaan. De minima schommelen tussen 8 en 11 graden.

Na het optrekken van de eventueel gevormde mist is er vrijdag geregeld zon en het blijft vrijwel droog. Er waait een zwakke tot matige wind uit westelijke richtingen, met maxima van 13 graden in Hoog België en tot 17 graden elders.

Van zaterdag tot eind volgende week blijft het droog en rustig herfstweer met zonnige perioden. In de nacht en ochtend kan plaatselijk mist voorkomen. De middagtemperatuur schommelt rond 17 graden, wat zowat de normale waarde is voor de tijd van het jaar.

(belga)

Nu in het nieuws