© Photo News

© Photo News

© Photo News

© Photo News

© Photo News

© Photo News

© Photo News

1 / 7
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

FOTO: Paus rijdt in Fiat500L door Washington

Dinsdagavond landde paus Franciscus op de militaire luchthaven van Washington, voor een zesdaags bezoek aan de VS. Dat brengt hem achtereenvolgens naar Washington, New York en Philadelphia. Het is het eerste bezoek van Paus Franciscus aan de VS. Dinsdag werd hij onder strenge beveiliging naar de ambassade in de hoofdstad gebracht. Dat gebeurde niet in een gepantserde Amerikaanse wagen maar in een Fiat500L.

fivr

Paus Franciscus zal woensdag zoals een staatshoofd ontvangen worden op het Witte Huis in Washington. Na de welkomstceremonie staat er een privégesprek met president Barack Obama op het programma. Er worden tienduizenden mensen verwacht om een glimp op te vangen van de 78-jarige kerkleider.

“De burgers van dit land krijgen de kans hem te verwelkomen en te tonen hoe warm hij hier wordt ontvangen, zowel door katholieken als door niet-katholieken”, verklaarde de woordvoerder van het Witte Huis, Josh Earnest. “Hij is een rolmodel voor velen, wegens de waarden die hij uitdraagt. Hij spreekt er niet alleen over, hij leeft ze ook”.

‘We love Francis, yes we do’

De ontvangst in Washington was erg hartelijk. Er wapperden vlaggen en militairen hadden de rode loper uitgerold voor de Paus. Zowel het gezin van president Obama als van vice-president Joe Biden stonden op de tarmac. Vier kinderen uit katholieke scholen gaven bloemen af. Aan de luchthaven waren ook jongeren samengekomen die spandoeken droegen en liedjes zongen voor de Paus, zoals het op de sporthymne gebaseerde: “We love Francis, yes we do, we love Francis, how ‘bout you?”.

Nadien stapte de Paus in een bescheiden zwarte Fiat 500L, waarmee hij onder strenge beveiliging naar de ambassade van het Vaticaan werd gebracht. Daar brengt hij de nacht door.

Later woensdag gaat Fransciscus een gebedsdienst voor met ruim 300 Amerikaanse bisschoppen en volgt de heiligverklaring van de Franciscaan Juniepro Serra (1713-84), die negen missies oprichtte in Californië. Donderdag wordt de Paus verwacht in het Congres.

Vastgoed

Jobs in de regio