Ucom2bike schenkt 5.000 euro voor goede doelen

Foto: LDN

Ucom2bike schenkt 5.000 euro voor goede doelen

Print
Mechelen / Hombeek - De vzw Ons Steentje en Steun Woudlucht hebben in café Den Bruinvis in Hombeek (Mechelen) beiden een cheque van 2.500 euro gekregen. De attentie kwam er van Ucom2bike en de Mechelse vzw Vossen met de Meynen.

Ucom2bike is een samenwerking van vrijwilligers uit bedrijven met vestiging in Mechelen-Zuid, waaronder Procter & Gamble, Kellogg, Weidenhammer Packaging Group en Mondelez International en van de vzw Vossen met de Meynen. Elk jaar organiseert Ucom2bike, tijdens het eerste weekend van mei, een fiets- en motorentocht waarvan de opbrengst geschonken wordt aan goede doelen in en rondom de ruime Mechelse regio die zich op kinderen richt.
 
Schepen van Sport Walter Schroons (CD&V) kwam de initiatiefnemers danken voor het zeer belangrijk werk dat ze nu al jaren verrichten. “Ze mogen op de logistieke steun van de stad blijven rekenen”, zegt hij. 

"Zorgen ouders wegnemen"

Vzw Ons Steentje ondersteunt ouders met zieke kindjes. “We willen de bijkomende zorgen van de ouders wegnemen, zodat ze meer tijd hebben voor hun kind. Zowel financieel, administratief als informatief verleent de vzw bijstand”, vertelt Marika Roggeman, de stuwende kracht achter de acties bij Ons Steentje.
 
“Deze steun van Ucom2bike laat ons toe van extra loopfietsjes voor kinderen aan te kopen. We blijven ons inzetten om dat zo broodnodige vangnet voor ouders met zieke kindjes”, zegt Marika.

BBOG Woudlucht in Heverlee (Leuven) is een basisschool voor buitengewoon onderwijs van het gemeenschapsonderwijs (GO). In de omgeving van Heverleebos biedt ze onderwijs aan aan kinderen met enkel- of meervoudige stoornissen.
 
 

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio