© svov

Arbeiders DDS-Verko vragen beter loon en meer respect voor hun werk

Staking bij afvalophalers: vuilnis blijft staan, containerparken dicht

Ruim honderd arbeiders bij de Dendermondse afvalintercommunales DDS en Verko hebben gisteren het werk neergelegd. Er wordt geen afval opgehaald en ook de containerparken zijn gesloten. De actie duurt zeker tot woensdag.

STEF VAN OVERSTRAETEN

Het personeel van de intercommunales Verko en DDS, die het afval ophalen in de gemeenten Dendermonde, Lebbeke, Buggenhout, Hamme Berlare, Wichelen, Wetteren, Laarne en Melle, zijn boos over het uitblijven van een goede CAO. Meer dan honderd arbeiders beslisten maandagochtend het werk neer te leggen. De containerparken bleven dicht en er werd geen afval opgehaald. Ook enkele bedienden toonden zich solidair.

‘Het ontbreekt aan een goede CAO’, vindt Dirk Van Himste van de socialistische vakbond ACOD. ‘De directie zwaait de plak en de mensen moeten zich daar maar naar schikken. Wel, die mensen verdragen dat niet langer. Er is te weinig respect voor het werk dat ze doen. Ze willen een beter loon, want in tegenstelling tot vroeger stijgt het loon nauwelijks naar het einde van de loopbaan. Wie nieuw start, krijgt meteen bijna hetzelfde loon als wie hier al jaren werkt. En dat vinden de meeste mensen onaanvaardbaar.’

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio