14.000 m² groen verdwijnt aan Noordersingel voor aanleg Oosterweelverbinding

Print
Antwerpen / Deurne - In Deurne moet bijna 14.000 vierkante meter groen verdwijnen ter hoogte van de Noordersingel, in het kader van geplande aanleg van de Oosterweelverbinding. Om het verlies aan natuur te compenseren wil de stad 50.000 euro geven aan het boscompensatiefonds. Met dat geld worden dan op andere plaatsen in Vlaanderen bossen aangeplant, maar dus niet in Deurne zelf. Wouter Van Besien van Groen vindt dat ontoelaatbaar.

De voorbereidende werken voor de Oosterweelverbinding beginnen stilaan op toerental te raken. Bij de aanleg van die nieuwe Scheldekruising zal tijdens de werken 14.000 vierkante meter groen langs de Ring verdwijnen. Later zal er weer 4.000 meter groen worden aangeplant. De overige 10.000 vierkante meter zal niet meer terugkeren en ter compensatie zal een bedrag van 50.000 euro worden gestort in het Boscompensatiefonds, een instrument van de Vlaamse regering.

“Een manier om de ziel vrij te kopen”, zegt Groen-fractieleider Wouter Van Besien, die vindt dat de stad ze zich gemakkelijk van af maakt door 10.000 m² verloren groen simpelweg af te kopen. Het groen heeft volgens Van Besien ook een erg belangrijke functie. “Dat groen dient als buffer tegen de Ring. Dat groen heeft ook een belangrijke ontspanningsfunctie voor de buurt.” Het dossier zal vanavond aan bod komen op de gemeenteraad.

werfwijzer

Leer alles over de werken aan
Oosterweel

Meer over Oosterweel en overkapping Ring