STVV neemt vlot de maat van Westerlo

Foto: JEFFREY GAENS

STVV neemt vlot de maat van Westerlo

Print
Westerlo -

Een swingend Sint-Truiden heeft na 1 op 6 tegen Westerlo opnieuw aangeknoopt met de overwinning. De thuisploeg bleek een maat te klein voor het aanvallende geweld van de Kanaries. Het werd 0-3 dankzij goals van Schoofs, Boli en Fernandes. Een onmondig Westerlo is de nieuwe rode lantaarn.

Na een zwak wedstrijdbegin viel het openingsdoelpunt van de bezoekers compleet uit de lucht. Een schijnbaar ongevaarlijk schot van Schoofs verdween via het been van Cools in doel. Westerlo probeerde de bakens te verzetten maar Boli met bezorgde de Kemphanen een koude douche door even voorbij halfweg de eerste helft fraai de 0-2 tegen de netten te koppen.

Van Veldhoven probeerde het tij in het begin van het tweede bedrijf te keren met de inbreng van Schouterden en Aoulad, maar tot veel verbetering leidde dit niet. Het probeerde wel druk uit te oefenen, maar dit gebeurde zonder veel overleg. De Truienaars loerden op de counter en toen Fernandes een hoekschop van Edmilson onhoudbaar binnenkopte was de partij volledig beslist.

Westerlo leidt opnieuw een pijnlijke thuisnederlaag en is nu alleen laatste met zes punten. De Kanaries lijken de treinerswissel vlot te verteren en blijven mooi meedraaien bovenin. Ze staan voorlopig op een gedeelde tweede plaats.

Opvallend: De Westerlo-supporters konden het in de tweede helft niet meer aanzien en riepen om het ontslag van trainer Harm van Veldhoven

Hoogtepunten

18’ Volledig naar de geest van de wedstrijd valt de goal uit de lucht. Een afstandsschot van Schoofs is helemaal niet doelgericht, maar wijkt af op het been van Cools. Een verbouwereerde Van Langendonck staat aan de grond genageld: 0-1.

25’ Gounongbe controleert een hoge voorzet va,op de rechterflank op de borst, maar Bagayako voorkomt verder onheil.

26’ Boli bezorgt de Kemphanen een koude douche. Hij wordt volledig vrijgelaten aan de tweede paal en kopt de knappe voorzet van Edmilson onhoudbaar voorbij Van Langendonck: 0-2.

32’ Gounongbe vervult zijn rol als targetspits perfect en legt de bal af met de borst. Lecomte jaagt de bal hoog over de kooi.

39’ Lecomte wordt na een knappe opening van Hyland getorpedeerd op de rand van de zestien. Virant wuift het protest weg.

57’ Westerlo probeert de druk nu toch op te voeren. Gounongbe gaat de zestien in, Nirisarike tackelt het leer correct uit de voeten. Even later kopt Cools de hoekschop van Schouterden voorlangs.

70’ Schoofs recupereert de bal op het middenveld en bedient invaller Dompé. Na een knappe dribbel dwingt hij Van Langendonck tot een ultieme redding.

70’ Fernandes kopt de hoekschop van Edmilson fraai in doel en beslist zo de wedstrijd volledig voor Sint-Truiden.

83’ Sint-Truiden vergeet een totale overmacht uit te buiten en even later moet Dutoit vol aan de bak om een pegel van Schouterden onschadelijk te maken.

Meer voetbalnieuws