Lokeren

Lokeren met de billen bloot tegen Moeskroen

Print

Moeskroen-Péruwelz is de rode lantaarn kwijt aan Westerlo in de Jupiler Pro League. Na de zege tegen Club Brugge vorige week won de fusieploeg zaterdagavond nu ook in Lokeren. Het werd 1-2. Voor Lokeren is het de tweede thuisnederlaag op een rij. Het wordt warm onder de stoel van Bob Peeters. Bekijk de samenvatting vanaf 23u op Sportwereld.be.

 

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Een fluitconcert na negentig minuten voetballen op Daknam. Na de zege vorige week op Standard gaat het nu onderuit tegen de rode lantaarn uit Henegouwen. Lokeren begon nochtans niet slecht aan de wedstrijd en nam meteen het heft in handen. Helaas voor de Waaslanders viel het openingsdoelpunt aan de overkant toen een schot van Marquet afweek op de rug van Ingason. Lokeren was niet onder de indruk en vond al snel de gelijkmaker via Patosi die een voorzet van Persoons goed in doel verlengde. Lokeren baas zou je denken maar op slag van rust kwam toch plots de uitploeg nog eens piepen met een nieuwe voorsprong tot gevolg.

Dussenne kopte een voorgezwiepte bal van Marquet keurig over Copa in doel. Lokeren ging aangeslagen de kleedkamer in en kwam er ook zo uit. Na de rust bracht het niets noemenswaardig meer op de mat waardoor de bezoekers hun muur nauwelijks wankelde en drie punten mee naar Henegouwen gaan. Moeskroen-Peruwelz dat slecht aan het seizoen begonnen was pakt zo zes op zes.

 

Opmerkelijk: Het spel zinde de meegereisde Moeskroen-fans in de eerste helft duidelijk niet. Een vijftigtal supporters sluit de rangen en draait zich ostentatief met de rug naar het veld.

Hoogtepunten:

5’ De eerste kans van de bezoekers is meteen een voltreffer. De bal wordt simpel naar Marquet gegeven die uithaalt. Het leer wijkt echter iets af via Lokeren-speler Ingason waardoor Copa kansloos is en de bal tegen de netten vliegt: 0-1.

8’ Het is niet lang treuren op Daknam. Moeskroen-Peruwelz verliest knullig de bal in de achterhoede zodat Lokeren de aanval kan opzetten. De bal gaat naar Persoons die het overzicht op de flank bewaart en Patosi in de zestien vindt. Die twijfelt niet en duikt voor zijn man en legt het leer in het mandje. 1-1.

22’ Patosi gaat eens op wandel en komt op z’n Robbens naar binnen gesneden en haalt snoeihard uit. Zijn uithaal draait helaas voor de Zuid-Afrikaan naar buiten waardoor hij langs de verste paal scheert.

42’ Wat een domper voor de Lokerse fans. Marquet zwiept van ver buiten de zestien het leer naar voren. Daar loopt Dussenne in die met een kopbal de bal lijkt te willen voorzetten maar met het nodige effect belandt het leer over Copa via de paal tegen de touwen: 1-2.

54’ Even paniek bij Lokeren wanneer Copa een eenvoudige terugspeelbal zomaar in de voeten van Oussalah tikt. Die pakt zijn cadeautje echter niet uit en knalt het leer over het kader.

63’ Het gevaar komt plots van Moeskroen-Peruwelz. Op de corner kopt Peyre het leer staalhard tegen de onderkant van de deklat. Lokeren komt bijzonder goed weg bij deze fase.

72’ Plots moet Vagner nog eens in actie komen. Patosi haalt van ver uit waardoor de doelman met alle spoed de bal uit zijn rechterhoek moet wegslaan. Dit was de grootste kans van Lokeren in deze tweede helft.

88’ Met nog enkele minuten op de klok geven sommige fans de hoop om nog iets te rapen toch al op. Een schabouwelijke tweede helft van de Waaslanders kan de supporters allerminst bekoren.

90’+3’ Even een golf van voelbare spanning door het stadion wanneer Odoi veel ruimte krijgt en kan uithalen. Zijn afstandsschot zoeft echter redelijk wijd voorlangs.

Bekijk hier alle hoogtepunten van de match en de opstellingen.