Pintje pakken in oud schooltje

Foto: Margo Tilborghs

Pintje pakken in oud schooltje

Print
Essen - Het oude jongensschooltje in Essen-Hoek opende gisteren opnieuw de schoolpoort. De bel zal hier niet klinken om in de rij te gaan staan, maar enkel luiden voor een tournée générale.

Café Hoek City moest enkele maanden geleden de deuren sluiten omdat het gebouw plaats moest maken voor nieuwbouwappartementen. Voor de jeugd en de vele verenigingen van Hoek was dit een streep door de rekening. Het café was immers heel populair bij de jongere dorpsbewoners en heel wat verenigingen hadden er hun vaste stek. Er moest dus dringend naar een alternatief worden gezocht.

Gemeenteraadslid Ludo Somers (CD&V), zelf ook inwoner van Essen-Hoek, stelde de gemeenteraad de vraag om het oude jongensschooltje om te vormen tot dorpshuis, waar een pintje kon getapt worden, waar je kon buurten en waar de verenigingen terug een vaste stek zouden hebben.

Uitbater Tom Sanders (35), echtgenote Nele De Koning (32) en het Essense gemeentebestuur kwamen tot een akkoord. Het jongensschooltje, eigendom van de gemeente, werd ingericht als dorpshuis met verbruiksgelegenheid. Daarvoor werd een contract van negen jaar afgesloten.

Lees het hele verhaal zaterdag in Gazet Van Antwerpen, editie Noord.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio