Nieuwe, luxueuze AP-campus Spoor Noord geopend

De AP Hogeschool opende vrijdagochtend haar nieuwe campus Spoor Noord, die plaats biedt aan 5.000 studenten. De gespecialiseerde praktijklokalen zijn voorzien van de laatste snufjes om de studenten voor te bereiden op het werkveld. Zo is er een volledige ziekenhuisgang met veertien patiëntenkamers én een operatiekwartier. "Dit is architecturaal gezien een nieuw ijkpunt voor de stad", klinkt het enthousiast bij de voorzitter van de raad van bestuur Camille Paulus.

ATV, BELGA

De bouw van een volledig nieuwe campus werd noodzakelijk geacht omwille van de groei van het studentenaantal en omdat de gebouwen waar de opleidingen in kwestie voordien in gevestigd waren al lang niet meer voldeden aan de moderne onderwijsbehoeften.

Al in oktober 2002 - dertien jaar geleden - werd beslist om een nieuwe campus te bouwen, maar het vinden van een geschikte locatie in overleg met de stad was niet evident", zegt Camille Paulus, voorzitter van de raad van bestuur van de AP Hogeschool. "We zijn echter heel blij met deze plek vlakbij de groene long Park Spoor Noord, in een wijk in volle ontwikkeling. We hebben er architecturaal ook een nieuw ijkpunt voor de stad van gemaakt, net zoals het Justitiepaleis dat aan de zuidelijke kant van de Leien is."

Voor de realisatie van de nieuwe campus was een investering van 65 miljoen euro nodig. Het hoofdgebouw aan de kant van de Noorderplaats is trouwens zowel boven- als ondergronds verbonden met een tweede gebouw aan de Ellermanstraat, dat door de provincie Antwerpen gebouwd werd en waarvan de AP Hogeschool het vruchtgebruik heeft bekomen om er een deel van de opleidingen van het departement Wetenschap & Techniek in onder te brengen.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio