© JVdP

© JVdP

© JVdP

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Vrachtwagens nog steeds levensgevaarlijk in Kroonstraat

Ondanks afspraken met de bedrijven in de buurt, versperren vrachtwagens toch nog de weg van schoolgaande kinderen en hun ouders in de Kroonstraat in Borgerhout. Dat bleek donderdag tijdens de Fietsteldag. Ook in de Kroonstraat stond een ploeg vrijwilligers te tellen.

MF

Ruim duizend weggebruikers maakten donderdagochtend tussen half acht en negen uur gebruik van de Kroonstraat om naar school of het werk te gaan. Onder hen 449 fietsers, 311 voetgangers, 231 automobilisten, 40 vrachtwagenchauffeurs en twee motorrijders. Onder de vrachtwagens werden vijftien tientonners geteld, en 25 camionetten. Drie grote vrachtwagens stonden stil om te laden en lossen.

Opvallend, want begin september maakte het districtsbestuur van Borgerhout afspraken met nabijgelegen bedrijven om niet langer te leveren tijdens de schoolspits tussen 7 en 9u, en ook niet na 16u. Die maatregel werd genomen nadat op 31 maart de vijfjarige Shin Woo Peak werd doodgereden op de hoek van de Kroonstraat en de Bleekhofstraat. Een chauffeur van een lichte vrachtwagen van Sani Construct had het jongetje niet gezien.

“Donderdag zagen we drie grote vrachtwagens voor de deur van het bedrijf staan wachten. Het was een gevaarlijke situatie voor fietsers”, zegt Ilse Nuyens, van actiegroep De Ideale Straat, die ook meedeed met de telling. “Eén van die vrachtwagens is verder gereden, maar bleef wat rondrijden in de wijk.”

De baas van Sani Construct reageert verbaasd. “Ik ga dat direct controleren, want ik ben daar niet van op de hoogte. We hebben aan al onze leveranciers laten weten dat ze pas vanaf negen uur mogen komen, en ook niet meer na half vier. Laatst stond een Spaanse chauffeur hier vroeger en we hebben hem heel duidelijk gemaakt dat dat niet kan.”

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio