© BELGA, gva

Tien keer meer klachten over luchthaven Deurne

De luchthaven van Deurne krijgt enorm veel klachten over geluidsoverlast vanuit Boechout. Het aantal klachten is bijna vertienvoudigd ten opzichte van vorig jaar.

Al bijna tien jaar kunnen Boechoutenaars via een online klachtenformulier op de website van de gemeente overlast van de luchthaven van Deurne melden. Die meldingen worden ook wekelijks overgemaakt aan de luchthaven.

Het aantal klachten is sinds de nieuwe toeristische bestemmingen van de luchthaven in april spectaculair gestegen. Vorig jaar registreerde de gemeente Boechout 73 meldingen. Sinds mei dit jaar staan er al meer dan zevenhonderd op te teller. “Geluidsoverlast is de voornaamste reden waarom mensen op onze website terechtkomen”, zegt schepen Mik Renders (Groen-Gangmaker), bevoegd voor Milieu. “Ook meldingen over vluchten na 23u. Sinds juli merken we ook dat de klachten steeds meer van verschillende mensen komen. Over de gegrondheid van de klachten spreek ik mij niet uit, maar de evolutie van een zakenluchthaven naar een toeristische heeft beduidend meer klachten tot gevolg. Er vliegen niet alleen grotere vliegtuigen, maar het aantal vliegbewegingen is ook sterk toegenomen.”

Lees meer in Gazet van Antwerpen - editie Zuid

Nu in het nieuws