© BELGA

VRT-journaliste Greet Op de Beeck wordt adviseur van staatssecretaris Tommelein

Greet Op de Beeck, journaliste bij de VRT en partner van Open Vld-kopstuk Patrick Dewael, gaat op 1 oktober aan de slag op het kabinet van staatssecretaris Bart Tommelein (Open Vld). Ze wordt er adviseur privacy. Dat heeft het kabinet-Tommelein woensdag aan Belga bevestigd. Omdat haar nieuwe job onverenigbaar is met haar werk bij de VRT, is haar arbeidsovereenkomst bij de openbare omroep op haar vraag geschorst.

Greet Op de Beeck (1971) werkte in het verleden onder meer op de VRT-radiodienst. In 2005 raakte bekend dat ze een relatie had met Open Vld-politicus Patrick Dewael. Ze stapte in die tijd over naar de televisie, waar ze eerst begon op de cultuurcel van Het Journaal. Nadien stapte ze over naar de buitenlandredactie van Het Journaal en de laatste tijd werkte ze als reportagemaker voor Koppen en Panorama.

Nu stapt Op de Beeck dus over naar een kabinet. Vanaf 1 oktober gaat ze als adviseur privacy aan de slag bij federaal staatssecretaris voor Bestrijding van de Sociale Fraude, Privacy en Noordzee Bart Tommelein (Open Vld). Dat heeft het kabinet-Tommelein bevestigd. Waarom de keuze voor Op de Beeck? “Meer tekst en uitleg geven we daar niet bij. Dat hebben we in het verleden ook niet gedaan”, klinkt het.

Omdat haar nieuwe functie als adviseur op een kabinet niet verenigbaar is met haar job bij de VRT, heeft Op de Beeck aan de omroep gevraagd haar arbeidsovereenkomst te schorsen, zo bevestigt men bij de VRT. Dat betekent onder meer dat Op de Beeck nadien wel kan terugkeren naar de Reyerslaan, maar dat er dan een zogenaamde ‘ontluizingsperiode’ volgt waarin ze geen journalistieke opdrachten mag uitvoeren.

We konden Greet Op de Beeck zelf niet bereiken voor commentaar.

(belga)