© WH

© WH

© WH

© WH

1 / 4
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Stad opent nieuwe kinderopvang met 85 plaatsen

In de Van Luppenstraat in de wijk Groen Kwartier is dinsdag kinderopvang Bobijn geopend, in aanwezigheid van schepen Nabilla Ait Daoud (N-VA). Deze nieuwe stedelijke locatie voor kinderopvang is een moderne, duurzame voorziening met ruimte voor 85 kinderen van 0 tot 3 jaar. Groepsopvang Bobijn komt in de plaats van vier kleinere opvanglocaties in de buurt.

joro

Bobijn maakt deel uit van het stadsvernieuwingsproject ‘t Groen Kwartier in Berchem. Dat is een nieuwe wijk met een 400-tal woningen en een publieke ruimte, op de vroegere site van het Militair Hospitaal. De opvanglocatie staat op de plek waar vroeger een kostuumatelier was, vandaar de naam ‘Bobijn’. Het project is een samenwerking tussen AG VESPA en de stad Antwerpen.

Passiefbouw

Bobijn is de eerste passief gebouwde stedelijke locatie voor kinderopvang in Antwerpen. “De stad Antwerpen wil hard inzetten op het verbeteren van de energie-efficiëntie van gebouwen”, stelt schepen Nabilla Ait Daoud. ‘Passief’ betekent dat de warmte die een gebouw vanzelf ter beschikking heeft (via de keuken, de elektrische toestellen, het zonlicht, …) maximaal wordt bijgehouden en benut.

Zes leefgroepen, één speelhal

Bobijn heeft zes ruime leefgroepen (drie baby- en drie peutergroepen) met elk een afzonderlijke verzorgingshoek en rustruimte. De leefgroepen geven uit op een doorlopende terrasstrook zodat de kinderen buiten kunnen spelen. Tegenover de leefgroepen en het buitenterras ligt een grote, overdekte speelhal met kunstgras en heel wat speeltuigen waar de kinderen zich kunnen uitleven bij goed én slecht weer.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio