© jan van der perre

© jvdp

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Sloopschaar breekt af op ‘onsloopbare’ bunker

De ‘onsloopbare’ bunker uit Wommelgem blijft zijn reputatie waarmaken. Maandag beet de hydraulische schaar letterlijk haar tanden stuk op het gewapend beton.

kma

De telefoniebunker uit 1940 staat in de Corluystraat op een perceel waar vier woningen moeten komen. Een jaar geleden moest de afbraak gestaakt worden nadat de pin op een sloopkraan afgebroken was geraakt en huizen in de buurt schade opliepen door het gebonk. Vorige week werd een nieuwe poging ondernomen. Uit een proefboring bleek dat de muur 1,35m dik is. Alweer moest de poging gestaakt worden omdat de schaar te kort was.

Even werd gevreesd dat er een zwaardere rupskraan van 70 ton nodig was om een grotere schaar te kunnen dragen. Alleen al het transport van de kraan naar de bunker zou handenvol geld kosten. Maar gisteren hervatte de aannemer de afbraak met dezelfde kraan, waarop een grotere hydraulische schaar van 1,50m gemonteerd stond.

‘De wraak van de bunker’

Alsof de duivel ermee gemoeid is, ging de schaar na enige tijd stuk. Een van de tanden brak af. De buren kregen te horen dat er ten vroegste woensdag wordt doorgewerkt. “Naar het schijnt vertoonde de schaar al een barst voor ze begonnen en zou het niet aan de bunker liggen”, vertelt een buur. “Ze hadden net het voorportaal gesloopt toen de tand afbrak.””

Lees dinsdag meer over ‘de wraak van de bunker’ in Gazet van Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio