© JoDW

Broer Pim Fortuyn betaalt huisvesting 100 asielzoekers

Marten Fortuyn, de oudste broer van wijlen Pim Fortuyn die sinds jaar en dag in Hoogstraten woont, kan het niet meer aanzien. Hij wil in een vakantiepark bungalows huren om er honderd vluchtelingen te huisvesten.

Dirk hendrickx

“Het is heel eenvoudig”, begint de zakenman-op-rust zijn betoog. “De opvang van vluchtelingen in Nederland verloopt maar langzaam, net als in België trouwens. Het schiet niet op. Daarom ga ik als particulier zelf iets ondernemen: ik ga in het vakantiepark Panjevaart bij Breda acht bungalows huren, met plaatsen voor honderd personen in totaal. De vluchtelingen mogen daar een maand verblijven en daarna mag de Nederlandse overheid het overnemen. En als de regering dat niet doet? Geen probleem, dan betaal ik nog wel een maand, en nog één, dat maakt mij niet uit.”

8000 euro per maand

Het vakantiepark Panjevaart telt 127 bungalows voor vier, zes of veertien personen. Fortuyn schat dat het hem zo’n 8000 euro per maand zal kosten.

“Het geld is geen probleem. Ik ben senior vicepresident geweest van de multinational Johnson & Johnson, in de farmasector, goed voor 85.000 werknemers. Ik ben financieel onafhankelijk en ik heb nog wat reserves.”

Of het bungalowpark en de Nederlandse overheid het een goed idee vinden? Fortuyn zegt dat hij een mail met zijn voorstel heeft verstuurd naar de gemeente Breda.

Lees dinsdag het hele artikel in Gazet van Antwerpen

Vastgoed

Jobs in de regio