Club Brugge onderuit bij rode lantaarn Moeskroen

Foto: BELGA

Club Brugge onderuit bij rode lantaarn Moeskroen

Print

Club Brugge heeft de interlandbreak bijzonder slecht verteerd. De West-Vlamingen verloren de openingsmatch van de zevende speeldag met 2-1 in Moeskroen. Club Brugge was nochtans heer en meester in de eerste helft en kwam verdiend op voorsprong dankzij Vormer. Maar na de pauze zakte Club als een pudding in elkaar ens slikte het op drie minuten tijd goals van Scepovic en Dussenne. Voor Moeskroen is het de eerste zege van het seizoen. Club Brugge blijft verweesd achter met 10 op 21 en moet donderdag naar Napoli.

Preud’homme gooide topaankoop Jelle Vossen meteen in de basis. Timmy Simons moest de blessures achter in opvangen en kreeg daarbij het gezelschap van Thomas Meunier, hersteld van een langdurige blessure.

Club Brugge ging op Le Cannonier meteen door op zijn elan van de 7-1-thuiszege tegen Standard. Na amper zeven minuten stond het al 0-1. Hans Vanaken zette met een subtiel doorsteekpassje Ruud Vormer alleen voor doel. De Nederlander trapte zijn derde van het seizoen staalhard tegen de netten. De thuisploeg reageerde via Scepovic en Peyre, maar Bolat bracht redding op twee uitstekende kansen.

Voor het overige had Club Brugge de boel onder controle. Thomas Meunier dartelde het eerste halfuur als in zijn beste dagen en zette regelmatig 2 à 3 tegenstanders in de wind om vervolgens de bal kei hard voor doel te zetten. Diaby en Vossen worstelden echter nog een beetje met hun positie en slaagden er niet in om de vele voorzetten een succesvol vervolg te geven. Club Brugge ging bijgevolg met het kleinste verschil de kleedkamer in en zou zich dat achteraf flink beklagen.

Want in de tweede helft bleef er niets meer overeind van het goede spel van de bezoekers. Club Brugge zakte onbegrijpelijk als een pudding elkaar. Het deed pijn aan de ogen hoe Vazquez, Claudemir en de achterlinie van Club telkens opnieuw de bal plompweg verlopen trapte. Tot overmaat van ramp voor blauw-zwart was Moeskroen-Péruwelz met het mes tussen de tanden naar buiten gekomen en ging het bij elke foute West-Vlaamse pass meer in eigen kunnen geloven.

Bolat in de fout, invallers kunnen meubelen niet redden

Bolat redde eerst nog knap de meubelen op een vrije trap van Julien Michel, maar de Turkse nummer één moest even later hulpeloos toekijken hoe Moeskroen op drie minuten tijd twee keer raak trof. In de 58ste minuut kopte Noe Dussenne van dichtbij een botsende voorzet vanop rechst binnen. In de 61ste minuut ging Bolat gruwelijk in de fout op een lage schuiver van Ghulan. Bolat duwde de bal domweg in de voeten van Scepovic, die zijn makkelijkste goal van het seizoen scoorde.

Preud’homme reageerde met de inbreng van nieuwkomer Leandro Pereira voor Vanaken en Tuur Dierckx voor Diaby. Leandro Pereira viel gretig in en dreigde een paar keer met het hoofd, maar doelman Vagner echt in de problemen brengen lukte de Braziliaanse spits niet. In de 91ste kans was de beste kans nog voor de ingevallen Bolingoli. De jonge linkspoot mocht van dichtbij een uitstekende voorzet van Tuur Dierckx inkoppen, maar miste zijn kopbal volledig.

Zorgen voor Club Brugge in de aanloop naar Napoli

Moeskroen pakt drie onverhoopte punten en vindt zo weer aan de aansluiting onderin. Het heeft nu 5 punten, evenveel als Lokeren en Westerlo. Club Brugge blijft voorlopig derde met 10 op 21 (!), maar kan dit weekend worden voorbijgestoken door - even ademhalen - Zulte Waregem, STVV, Racing Genk, Waasland-Beveren, AA Gent en KV Kortrijk. Het amechtige spel van blauw-zwart is een grote domper op de feestvreugde na de monsterzege tegen Standard, en dat met de verplaatsing naar Napoli in het vooruitzicht. Werk aan de winkel voor Preud’homme...

Meer voetbalnieuws