Trio Van Assche maakt unieke mini-kermisattracties

Print
Berendrecht-Zandvliet-Lillo - Danny Van Assche (53), zoon Steve (29) en neef Patrick (54) zijn bezeten door kermis. Urenlang bestuderen ze er de fraaiste attracties. Dat resulteert in eigen ontworpen mini-kermisattracties. Deze maand nemen ze deel aan Euromodelbouw ‘15 in Genk.

Berendrecht -  “Ik ben altijd al gefascineerd geweest door kermis en als kind probeerde ik al om die kleurrijke attracties na te maken. Een paar jaar geleden begon ik er echtaan”, zegt Danny Van Assche.

De Van Assches werken niet met bouwdozen, maar ontwerpen en maken alles zelf. Hun eerste creatie van een rappe rups met de naam “Vannas”. Omdat ze niet voor de volle pot tevreden waren, begon het trio aan een verbeterde versie : Valkyria.

Volgende maand staan ze op de beurs Euromodelbouw ‘15 in Genk. Tegen dan moet ook hun laatste attractie klaar zijn. De Sea Storm is een attractie met karretjes die draaien rond een centrale as en ook nog eens op zich toertjes maken.

Van elke attractie maken ze een filmpje. Die zijn te zien via www.vannas.be. Info over de beurs vindt u op www.euromodelbouw.be

Lees het volledige artikel vrijdag in Gazet van Antwerpen, editie Noord.

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio