Raad van State houdt Oosterweeltracé overeind

Archiefbeeld: Greet Bergmans en Steven Vervaet. Foto: Wim Hendrix

Raad van State houdt Oosterweeltracé overeind

Print
Zwijndrecht -

De keuze voor het Oosterweeltracé om de Antwerpse ring rond te maken, blijft overeind. Twee leden van Groen uit Zwijndrecht waren naar de Raad van State gestapt om het milieueffectenrapport (plan-MER) waarop die keuze gebaseerd was te laten vernietigen. Hun verzoek werd vrijdag afgewezen.

In februari vorig jaar koos de Vlaamse regering - toen nog onder leiding van Kris Peeters (CD&V) - voor het Oosterweeltracé. Aan de basis van die keuze lag een milieueffectenrapport, waaruit moest blijken dat dit tracé de beste keuze is voor de Antwerpse mobiliteit. Twee leden van Groen, Greet Bergmans en Steven Vervaet, meenden onder meer dat het MER-rapport niet aan de vooraf opgestelde richtlijnen voldeed. De dienst die het rapport maakt, moest de gezondheidseffecten voor het gebied Zwijndrecht in een apart hoofdstuk belichten en dat zou niet gebeurd zijn.

De twee stapten naar de Raad van State met de vraag om het rapport nietig te verklaren. De gevolgen hadden groot kunnen zijn. Alle beslissingen die op basis van dat rapport gemaakt zijn, zouden immers op losse schroeven komen te staan.

Maar de Raad van State heeft het verzoek dus onontvankelijk verklaard, omdat de twee inwoners van Zwijndrecht “niet aantonen dat zij dadelijk werkende, nadelige rechtsgevolgen door deze beslissing ondergaan”.

werfwijzer

Leer alles over de werken aan
Oosterweel

Meer over Oosterweel en overkapping Ring