© Wim Kempenaers

Antwerpse brandweer verwelkomt 24 nieuwe rekruten

Het Antwerpse brandweerkorps heeft vrijdag de 26ste lichting brandweermensen verwelkomd. De 24 nieuwelingen zijn op 1 september als rekruut brandweerman of -vrouw gestart.

Ze krijgen nu een intensieve basisopleiding over brandbestrijding en hulpverlening aan mensen in nood. Daarnaast krijgen zij een specialisatieopleiding. Er zijn er in totaal acht, waarbij voor elke nieuwe groep rekruten de opleiding wordt gekozen waar het korps op dat moment nood aan heeft.

Voor deze nieuwe brandweermensen is dat de specialisatie IGS (industrie en gevaarlijke stoffen), zodat ze kunnen ingezet worden bij industriële brandbestrijding en interventies met gevaarlijke stoffen.

De opleidingen duren minstens zes maanden. Daarna zijn de rekruten klaar voor een stageperiode van minimum een jaar in de ploeg, waarbij ze geleidelijk operationeel ingezet worden. De ene keer voor hun basistaak, de andere keer voor hun specialisatie.

Dit is de 26ste lichting sinds 1998. Sindsdien kwamen er in totaal al meer dan 500 nieuwe krachten bij - ongeveer 65 procent van het huidige aantal Antwerpse brandweermensen - om collega’s die met pensioen vertrokken te vervangen.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio