© w&f

© w&f

© W&F

© W&F

© W&F

© W&F

1/6

Minister Vandeurzen opent eerste serviceflats

Vlaams minister Jo Vandeurzen opende zopas officieel de allereerste assistentiewoningen of serviceflats in de poldergemeente. Den Agger, zo heet het gebouw, biedt onderdak aan 41 flats, een kinderopvangplaats en een administratieve ruimte voor Gezinszorg Villers.

“Een jaar geleden verhuisden de eerste bewoners naar deze serviceflats. Het complex met 41 flats biedt ook onderdak aan de opvang van baby’s en peuters tot drie jaar. Gezinszorg Villers vindt in het gebouw eveneens een locatie. Deze nieuwbouw is dan weer een uitbouw van het Woon- en Zorgcentrum Aalm. Cuypers. Die invulling en samenwerking maakt van dit gebouw een geheel dat met zijn twee voeten in de samenleving staat”, vindt directeur Jos Grootaers.

Vlaams minister voor Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Jo Vandeurzen staat helemaal achter deze invulling. Dit is een voorbeeld van het warme Vlaanderen dat wij beogen”, aldus minister Jo Vandeurzen.

“De flats bestaan uit een woonkamer, ingerichte keuken, badkamer en minstens één slaapkamer met berging. Sommige flats bezitten ook een persoonlijk terras. Op de gelijkvloerse verdieping heeft de gemeentelijke dienst voor onthaalouders een eigen ruimte. Die werd ‘De Cruypers’ genoemd met een knipoog naar het WZC Aalm. Cuypers. “Er is bij ons plaats voor veertien kinderen tussen nul en drie jaar”, zegt Mimi Claes van de dienst onthaalouders.

Info : janni.de.groot@wzcac.be of 03.658.60.26

Lees het volledige artikel zaterdag in Gazet van Antwerpen, editie Noord.Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio