Anderlecht kan nog niet rekenen op ‘Trezeguet’ tegen Genk

Anderlecht heeft zijn Egyptische aanwinst Mahmoud Hassan, alias Trezeguet, vrijdag voorgesteld in zijn trainingscomplex in Neerpede. De twintigjarige aanvallende middenvelder wordt gehuurd van het Egyptische Al Ahly uit Caïro voor één seizoen. Anderlecht bedong een aankoopoptie voor de international, die met het rugnummer 27 zal spelen.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

‘Het heeft een tijdje aangesleept, maar we zijn trots dat we Trezeguet eindelijk kunnen voorstellen. De scouting van Anderlecht volgde de speler al een tijdje. We halen een speler met veel offensieve kwaliteiten die past binnen de filosofie van de club. Hiermee is de zomermercato ook voor Anderlecht afgesloten’, stak manager Herman Van Holsbeeck van wal.

Ruim een maand geleden kondigde paars-wit de transfer aan, maar woensdag pas kwam Trezeguet aan in ons land. ‘Enerzijds waren er problemen met zijn visum, maar het was ook niet evident om een akkoord te vinden met zijn club in Egypte’, zei Van Holsbeeck. ‘Al Ahly wilde hem niet laten gaan, maar Trezeguet wilde zelf graag naar Anderlecht komen. Dat hij bij ons is, is zijn eigen verdienste.’

Om water bij de wijn te doen, huurt RSCA het Egyptische goudhaantje voor een jaar. Voor het einde van het seizoen moet de club laten weten of ze de speler ook definitief wil kopen. Zondag neemt Anderlecht het in eigen huis op tegen Racing Genk. De thuissupporters zullen Mahmoud Hassan nog niet in actie zien.

MEER OVER RSC Anderlecht

Meer voetbalnieuws