Trentin bezorgt Etixx-Quickstep 50e zege van het seizoen

Foto: Twitter

Trentin bezorgt Etixx-Quickstep 50e zege van het seizoen

Print
Matteo Trentin (Etixx-Quick Step) heeft vrijdag de zesde etappe in de Ronde van Groot-Brittannië (2.BC) op zijn naam geschreven. De Italiaan klopte na 192,7 kilometer van Stoke-on-Trent naar Nottingham in een sprint met twee Edvald Boasson Hagen, die nu nog steviger aan de leiding staat. Jens Debusschere werd eerste Belg op een vijfde stek.

Wielrennen op Sportwereld.be

De ontsnapping van de dag kwam pas laat tot stand. Het peloton brak in verschillende stukken, finaal kregen we een kopgroep met Matteo Trentin, Sebastian Langeveld, Stefan Küng, Gorka Izagirre, Bram Tankink en onze landgenoot Jens Debusschere, maar veel meer dan anderhalve minuut voorsprong kregen ze nooit van het peloton.

In het slot waagde Izagirre zijn kans, maar hij moest Trentin, Debusschere en Kung naast zich dulden. Finaal koos Trentin voor een solo op tien kilometer van de finish in Nottingham. Uit de achtergrond keerde Edvald Boasson Hagen nog terug uit het peloton. De Noor zette als eerste de sprint aan, maar zag de Italiaan nog langszij komen, goed voor de derde zege van Etixx-Quick Step in de Ronde van Groot-Brittannië, dat vrijdag wel Mark Cavendish zag uitvallen na een valpartij.

Edvald Boasson Hagen behoudt zijn leiderstrui en telt nu dertien seconden voorsprong op Wout Poels. De rittenkoers eindigt zondag.

Uitslag:
1. Matteo Trentin (Ita/Etixx-Quick Step) in 4u45:27
2. Edvald Boasson Hagen (Noo) z.t.
3. Owain Doull (GBr) 0:04
4. Zdenek Stybar (Tje) 0:04
5. Jens Debusschere (Bel)
6. Alberto Bettiol (Ita)
7. Alex Peters (GBr)
8. Dylan Teuns (Bel)
9. Xandro Meurisse (Bel)
10. Wout Poels (Ned)

Meer sportnieuws