Meisje (8) dwaalt urenlang alleen rond in Brussel

Foto: BELGA

Meisje (8) dwaalt urenlang alleen rond in Brussel

Print

Een achtjarig meisje heeft vrijdag meer dan vier uur alleen rondgedwaald in Brussel, zonder dat iemand daarvan opkeek of haar hulp aanbood. Het meisje was in de vroege voormiddag verloren gelopen in het Noordstation en werd kort voor 14.00 uur teruggevonden in het metrostation Schuman, net voor een opsporingsbericht zou verspreid worden. Dat heeft Belga vernomen bij het Brusselse parket.

Het meisje van Guinese origine was samen met haar vader naar België gekomen om familie te bezoeken en stapte vrijdagvoormiddag van de trein in Brussel Noord. Aan de poortjes van het premetrostation verloor de vader, die een hoop bagage droeg, zijn dochter uit het oog en vond haar niet terug.

‘De ongeruste vader verwittigde meteen de politie, die de camerabeelden analyseerde’, zegt parketwoordvoerster Ine Van Wymersch. ‘Daaruit bleek dat het niet om een ontvoering ging.’

De politie slaagde er ook in haar spoor te volgen en zag hoe ze tram 55 nam in de richting van Da Vinci en aan de halte Rubens uitstapte maar daar raakten de speurders het spoor bijster. Uiteindelijk vond een politiepatrouille het meisje terug in het metrostation Schuman, net voor de zoekactie werd uitgebreid.

‘Het meisje was in goede gezondheid en scheen in eerste instantie niet te begrijpen waarom iedereen zo ongerust was’, aldus de parketwoordvoerster. ‘Zelfredzaam was ze alleszins. Onnodig te zeggen dat iedereen en niet in het minst de familie zeer opgetogen is dat het meisje enkele uren na haar verdwijning gezond en wel kon worden teruggevonden.’

.

Nu in het nieuws