© Shutterstock

Formule helpt je geschikte panty's kiezen bij regen en zonneschijn

Dan heb je net je outfit van de dag uitgekozen, dan begint nog het karwei om de juiste panty's te kiezen. Dunne of toch maar dikke? James Hind schiet nu die vrouwen te hulp met een wiskundige formule die berekent welke panty's bij welk weer passen. De inspiratie haalde hij verrassend genoeg bij zichzelf.

flb

Statisticus James Hind, verbonden aan de Nottingham Trent University, heeft een wiskundige formule gecreëerd om vrouwen die moeilijk kunnen kiezen welke panty bij welk weer te dragen een handje te helpen. Hij kwam op het idee om die formule op te stellen toen hij zelf aan de slag was als Robin Hood, zij het in een voormalige toeristische attractie in Nottingham. 'Ik werkte dag in dag uit in panty's en begrijp dus dat het belangrijk is om een warm paar te dragen op een koude dag', vertelt hij aan de BBC.

Maar nu dus de formule:

Klinkt als Chinees? Wel, iets van wiskunde kennen komt hier inderdaad van pas. Zo kunnen we al meegeven dat 'e' gelijkstaat aan 2,72. Ook de pagina van de waarnemingen van het KMI zal je er bij moeten nemen om de temperatuur en de windsnelheid in te vullen. Het resultaat dat je bekomt, is de dikte van de panty die je die dag nodig zal hebben.

NIET TE MISSEN