© Shutterstock

Vrouw snoert man de mond na seksistische opmerking op LinkedIn

De Britse advocate Charlotte Proudman is actief op de professionele netwerksite LinkedIn en koos voor een zakelijke foto op haar profiel. Die viel in de smaak bij een collega, waardoor hij haar een compliment gaf. Maar dat had hij beter niet gedaan...

De 57-jarige Alexander Carter-Silk, partner bij advocatenkantoor Brown Rudnick, wist dat hij een niet erg professioneel berichtje naar Charlotte (27) zou sturen. ‘Ik ben blij dat we met elkaar in contact zijn gekomen. Hetgeen ik zal zeggen is wellicht niet politiek correct, maar wat een adembenemende profielfoto heb jij daar!’, schreef de getrouwde man. Hij voegde eraan toe dat dit wel de mooiste foto moest zijn die hij ooit zag op LinkedIn.

Dat ‘compliment’ is bij Charlotte in het verkeerde keelgat geschoten en ze zette de collega-advocaat meteen op zijn plaats. ‘Ik vind je berichtje heel aanvallend. Ik ben actief op deze site in het belang van professionele doeleinden en wens niet benaderd te worden omdat iemand me aantrekkelijk vindt. De erotisering van het uiterlijk van een vrouw is een manier om je macht te laten gelden. Het leidt er vaak toe dat hun kunnen wordt genegeerd en hun voorkomen als het belangrijkste wordt beschouwd. Dit is onacceptabel gedrag. Denk in het vervolg twee keer na voordat je een vrouw, die half zo jong is als jij, zo’n seksistisch bericht zendt’, antwoordde ze.

De vrouw maakte vervolgens een screenshot van hun korte conversatie en zwierde deze op Twitter. De Britse media hebben het voorval opgepikt en laten Charlotte meer aan het woord. ‘Professionals moeten LinkedIn niet gebruiken als Tinder’, zei ze in een interview met de BBC. Carter -Silk heeft inmiddels zijn excuses aangeboden, maar beweert wel dat zijn berichtje ‘helaas verkeerd werd geïnterpreteerd.’

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

NIET TE MISSEN