Kleuterjuf De Bijtjes met de dood bedreigd

Print

De moeder van het gewonde kind zwaait met een touw. Foto: vtm het nieuws

Antwerpen 2060 -

Doodsbedreigingen in Facebookberichten en tierende moeders aan de schoolpoort. Kleuterschool De Bijtjes bevond zich donderdag in het oog van de storm na een klacht tegen een juf voor “mishandeling van een kleuter”. De politie bekijkt of de bedreigingen aan het adres van de juf misdrijven zijn.

‘Breng de juf naar buiten! Breng de juf naar buiten!’ Aan het hek voor de ingang van kleuterschool De Bijtjes in het centrum van Antwerpen ging een groep razende allochtone vrouwen gisterochtend stevig tekeer. Fel riepen ze om gerechtigheid.

Zware bedreigingen

Op Facebook, fora en sociale media is de betrokken juf nu opgejaagd wild. Haar naam en foto werden van de schoolwebsite gekopieerd. ‘Dit is de leerkracht die dat doet’, klonk het. De bijgaande foto’s van de verwondingen van het kind moeten bewijzen dat de juf het kind geslagen heeft en daarna op­gehangen aan een touw.

In een razendsnel tempo werd de identiteit van de juf massaal gedeeld. Even vaak met vernietigende commentaar en regelrechte doodsbedreigingen zoals: ‘Vuile xxx, ik hoop dat je zelf wordt opgehangen’, tot: ‘Ik ga haar doden’.

Volgens de politie worden deze bedreigingen ernstig ge­nomen en op de voet gevolgd. Maar vooralsnog zou het (nog) niet nodig zijn dat de juf extra bescherming krijgt. Ze heeft daar volgens onze informatie ook nog niet om gevraagd en diende ook nog geen klacht in. Al is dat volgens de Antwerpse parketwoordvoerder in principe niet nodig. ‘We kunnen ook zelf een proces-verbaal opstellen’, zegt hij. Indien het tot een vervolging komt, ris­keren de daders zware straffen. Mogelijk zelfs tot vijf jaar gevangenis.

Lees in Gazet van Antwerpen hoe juf Magalie van De Blokkendoos-zaak reageert

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio