Camera aan Kazerne Dossin door terreurdreiging

Foto: Belga

Camera aan Kazerne Dossin door terreurdreiging

Print
Mechelen - Door de verhoogde terreurdreiging komt er een bewakingscamera aan Kazerne Dossin in Mechelen. Dat zegt waarnemend burgemeester Marc Hendrickx (N-VA).

Het schepencollege heeft vrijdag het licht op de groen gezet voor de installatie van een hele reeks nieuwe bewakingscamera’s. “Eentje aan Dossin zal de ingang van het museum bewaken”, stelt Hendrickx.

Daarnaast komen er in Mechelen-Noord vier camera’s voor toezicht op een speelplein in een binnengebied in de Pennepoelstraat. En in het woonerf in de Schijfstraat wordt ook een bewakingscamera geplaatst. De lokale politie Mechelen-Willebroek koopt voorts twee mobiele camera’s aan die ze kan inzetten op plaatsen die tijdelijk met overlast of criminele fenomenen kampen.  

Camera’s met automatische nummerplaatherkenning zien binnenkort eveneens toe op de naleving van het recent ingevoerde eenrichtingsverkeer in de Caputsteen- en de Kleine Nieuwedijkstraat. Daar staan nu al tijdelijke toestellen. En in de Kleine Heide in Heffen komt er nog eentje bij om het grondgebied te bewaken. 

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio