Theater De Spiegel viert 50-jarig bestaan met tentoonstelling

Foto: Philippe Desmet

Theater De Spiegel viert 50-jarig bestaan met tentoonstelling

Print
Kontich - Met een miniatuurpoppenkast opende Karel Van Ransbeeck de tentoonstelling 50 jaar Theater De Spiegel. Daarna konden de bezoekers kennismaken met de wondere wereld van de poppenkast.

Vijftig jaar geleden speelde Felix Van Ransbeeck poppenkast in de woonkamer om zijn kinderen te animeren. Snel bleek dat niet alleen de kinderen gefascineerd waren door de wondere wereld die Felix tot leven bracht. Ook de volwassenen genoten er met volle teugen van. Uit dit huiskamerinitiatief groeide Theater De Spiegel, genoemd naar een middeleeuwse herberg waarvan de uitbaters veroordeeld werden omdat ze poppenkast speelden. “Geleidelijk aan geraakte heel het gezin betrokken bij het theater en ons huis werd een waar atelier,” herinnert Karel Van Ransbeeck zich nog. Hij nam vijfentwintig jaar geleden de fakkel over van zijn vader. Karel volgde verscheidene opleidingen, onder meer in Hongarije.

De laatste jaren mikt De Spiegel op een erg jong publiek, van baby’s van drie maanden oud tot peuters van drie jaar. “In Vlaanderen zijn wij het enige poppengezelschap die dit doen, maar in Europa zijn er 44 gelijkaardige poppentheaters. Volwassenen verwachten een logisch geordend verhaal. Kleine kinderen beleven het spektakel meer associatief.”

Koningin Mathilde stuurde schriftelijke felicitaties naar de familie Van Ransbeeck, maar kon helaas niet aanwezig zijn op de opening van de tentoonstelling.

De tentoonstelling ’50 jaar Theater De Spiegel’ loopt van  12 tot 27 september in de Altenakapel, Antwerpsesteenweg 79, Kontich

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio