“Soep ’t erin” wil een vaste stek in het centrum

Foto: gva

“Soep ’t erin” wil een vaste stek in het centrum

Print
Kontich - CD&V steunt het initiatief van vzw Pegode om een sociale soepbistro in het centrum te openen. Raadslid Josée Vingerhoets wil dit op de volgende gemeenteraad bespreken.

Pegode organiseert een dagopvang voor mensen met een beperking. Daar krijgen zij de nodige verzorging en worden zinvolle activiteiten georganiseerd. Drie jaar geleden startte Pegode met de actie “Soep ’t erin”. Twee keer per week maken de medewerkers soep die ze per bakfiets rond brengen. De medewerkers van Pegode willen de zichtbaarheid en de bereikbaarheid van “Soep ’t erin” vergroten door een soepbistro te openen in het centrum. Zij hopen dat ze daarbij op de steun van het gemeentebestuur kunnen rekenen.

Daarom zal raadslid Josée Vingerhoets dit punt op de agenda van de volgende gemeenteraad plaatsen. “Het schepencollege heeft subsidies gegeven aan een groep vrienden die in hun vrije tijd een dorpsbier wilden brouwen. Ik kan me niet voorstellen dat het schepencollege de kans om een sociaal project te steunen zou laten liggen.”

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio