© Photo News

Van den Broeck naar Katusha: ‘Ik miste vertrouwen bij Lotto’

Jurgen Van den Broeck rijdt komend wielerseizoen voor Katusha, dat heeft de Russische wielerformatie vrijdagmorgen nu ook officieel bevestigd. De 32-jarige VDB komt over van Lotto-Soudal, waar hij maar liefst negen jaar aan de slag was. Bij Katusha wordt de regerende Belgische kampioen tijdrijden ploegmaat van onder meer Alexander Kristoff en Joaquim Rodriguez.

Wielrennen op Sportwereld.be

Wij meldden op 27 augustus al de overgang van Van den Broeck naar Katusha, maar de deal werd pas vrijdag officieel bevestigd.

‘Na negen seizoenen bij hetzelfde team was het tijd om te vertrekken’, aldus Van den Broeck, die derde werd in de Tour de France van 2010 en twee jaar later als vierde eindigde. ‘Ik miste het vertrouwen van de ploeg in me. Tegelijkertijd kwam er concrete interesse van Katusha. Al in 2013, toen ik met mijn knie sukkelde, vroegen Viacheslav Ekimov en José Azevedo regelmatig hoe het met me gesteld was. Ze overtuigden me om niet op te geven en waren - én zijn - ervan overtuigd dat ik opnieuw op topniveau kan fietsen’, klinkt het in een persbericht.

‘Toen ze me vroegen om naar Katusha te komen, voelde ik meteen dat dit een grote eer was. Ik ken Ekimov en Azevedo al van toen ik neoprof was, ze waren ervaren renners en ik stak veel van hen op. In welke Grote Ronde of Rondes ik volgend jaar ook start, zal ik sowieso alles geven, voor mezelf en voor de oude en jonge ploegmaats. Ik start opnieuw met de ambitie van een junior’, meldde Van den Broeck, die donderdag niet meer startte in de Vuelta. Hij keerde huiswaarts om zich voor te bereiden op het WK tijdrijden in Richmond, dat op woensdag 23 september wordt verreden.

‘Hij zal ons opnieuw verbazen’

‘De erelijst van Jurgen Van den Broeck zegt voldoende over zijn capaciteiten, maar ik herinner me hem vooral van zijn eerste profjaren. Hij is niet veranderd en blijft 100% prof en een echte teamplayer. Hij zal ons opnieuw verbazen’, voorspelde algemeen manager Viacheslav Ekimov.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Naast Van den Broeck wist Katusha overigens ook de Duitser Nils Politt te strikken, de Duitse kampioen bij de beloften tekende een contract voor twee seizoenen.

Meer sportnieuws