Proeftoer leidt genieters langs beste biercafés

Print

In café De Gouden Vis hebben de mannen achter Mechelen Leisure hun proeverij voorgesteld. Foto: Patrick Hattori

Mechelen - Mechelen Leisure en Bier Hop, zo heet het alternatieve toeristische aanbod waar enkele jonge ondernemers vanaf dit najaar in de Dijlestad mee uitpakken. Met hun bierproeftoer en een brouwerijfietstocht spreken ze vast ook de lokale levensgenieter aan.

Alweer een nieuw toeristisch initiatief. Ditmaal zijn het enkele jonge gasten uit het Leuvense die hun oog hebben laten vallen op het potentieel van Mechelen.  Zo vindt zaterdag 19 september een eerste bierproeftoer plaats, waar iedereen kan voor inschrijven. De proeverij leidt de deelnemers gedurende een drietal uur langs enkele van de beste of meest originele biercafés van Mechelen. “Borrel Babbel bijvoorbeeld, maar ook De Hanekeef, D’Afspraak en De Gouden Vis”, verklapt Jakob Snellings. 

“Telkens presenteren wij een ander, soms minder bekend streekbier, en leer je wat er bijzonder aan is. Sowieso passeren wij langs de Vismarkt”, vertelt Adri Leemput. Deelnemen kost 26 euro per persoon, inclusief vijf proevertjes.

Naar kleine brouwerijen fietsen

Een week later, op zaterdag 26 september, wordt de eerste brouwerijfietstocht gelanceerd. Via een uitgestippelde route fietst u dan naar een kleine brouwerij in de buurt van Mechelen. Dat zijn bijvoorbeeld microbrouwerij Den Triest in Kapelle-op-den-Bos en brouwerij Van Campenhout in Kampenhout. En uiteraard willen de ondernemers wat graag samenwerken met brouwerij Het Anker. “In Mechelen kan dat niet anders”, klinkt het. De fietstocht duurt een hele namiddag en kost 32 euro per persoon. Een fiets huren, kost zeven euro extra.

www.mechelenleisure.com

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio