© GVA

© GVA

1 / 2

Familie na gezinsdrama: “We zitten met 101 vragen”

Bij een schrijnend gezinsdrama, donderdag in Hoboken, is een vrouw van 90 jaar overleden. Haar man, ook 90 jaar oud, stak haar dood met een mes en probeerde daarna zelfmoord te plegen. “De hele familie is in shock”, zegt achterkleindochter Johanna.

dennis van damme

Al van toen ze 14 jaar oud waren, kennen Jeanneke Van Den Bosche en haar echtgenoot Jos Annemans elkaar. Heel hun leven lang woonden ze in Hoboken. Twee jaar geleden kregen ze van de burgemeester nog bloemen voor hun zeventigste (!) huwelijksverjaardag.

Wat ‘Joske’, zoals ze hem in dienstencentrum Klein Heide noemen, ertoe dreef om zijn vrouw in de nacht van woensdag op donderdag met verschillende messteken te doden, is voor de familie voorlopig een compleet raadsel.

“We hebben 101 vragen, maar geen antwoorden. Bompa had al wat problemen gehad met zijn gezondheid”, vertelt achterkleinkind Johanna D.R. (24). “Hij was in juli al een keer gevallen en moest naar het ziekenhuis. Daarna mocht hij weer naar huis, maar een paar weken later viel hij wéér. Hij belandde opnieuw in het ziekenhuis, maar hij had het er erg moeilijk mee dat hij zijn thuis zo lang moest missen.”

“Het zat hem zo diep dat hij een aantal keer zijn polsen probeerde over te snijden. Daarom werd hij overgeplaatst naar het psychiatrisch ziekenhuis Sint-Amadeus in Mortsel. Dinsdag mocht hij weer naar huis.”

Poetsvrouw

Het was de poetsvrouw die donderdagochtend alarm sloeg omdat ze niet binnengeraakte in het appartement van Jeanneke en Jos, op de vierde verdieping van het appartementsgebouw aan de Alfred Nobellaan in Hoboken. De politie werd erbij gehaald en die vond de twee lichamen op de grond. Zij was overleden, hij zwaargewond.

Jos Annemans werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis afgevoerd, maar zijn toestand stabiliseerde in de loop van de dag. Hij werd gisteren nog geopereerd en kon nog niet worden verhoord. Wat er die nacht dus tussen Jos en Jeanneke is gebeurd, is voorlopig nog volstrekt onduidelijk. Volgens de buren was er tussen 3u en 4u heel wat lawaai te horen. Het leek op gekibbel, gevolgd door een stilte.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio