Helft meer 65-plussers aan het werk

In 2014 waren er in België 46.200 65-plussers aan het werk, of 49 procent meer dan vijf jaar geleden toen het er ongeveer 31.000 waren. Dat schrijven Het Laatste Nieuws en De Morgen vrijdag, op basis van cijfers van de federale overheidsdienst Economie.

Gepensioneerden blijven actief vanwege verschillende redenen, waaronder het volhouden van de levensstandaard waaraan ze gewend zijn geraakt. “De generatie die nu met pensioen gaat, heeft het consumentisme van de jaren vijftig en zestig meegemaakt”, aldus arbeidsmarktspecialist Jan Denys bij Randstad. “Zij klussen bij om van de leuke dingen des levens te kunnen blijven genieten.”

Uit de cijfers van de FOD Economie blijkt ook dat de helft van de werkende gepensioneerden zich bezighoudt met een beroep voor hooggeschoolden. In de meeste gevallen klussen zij bij. Voltijds werken is eerder zeldzaam, behalve bij zelfstandigen.

België loopt wel nog achter op Nederland, waar volgens cijfers van het ING Economisch Bureau meer dan 200.000 gepensioneerden aan de slag zijn.

(belga)

Nu in het nieuws