© Koen Fasseur

Sprokkels van de week: Geel bezoekersvak op het Kiel

Het einde van de werkweek is in zicht, hoog tijd voor een overzicht van het clubnieuws uit Berchem. Elke vrijdag zetten we hier de belangrijkste sprokkels op een rij.

Kristof Somers
  • Een geel uitvak op het Kiel

Zondag trekt Berchem Sport voor een stadsderby naar Beerschot-Wilrijk en dat wil de club niet onopgemerkt laten voorbij gaan. Het bestuur roept supporters op om het bezoekersvak op het Kiel helemaal geel te kleuren.

  • Nog tickets verkrijgbaar

Voor die derby zijn trouwens nog altijd tickets verkrijgbaar. Zaterdag tussen 10u en 14u in de Fan Shop van Berchem Sport. Of op de dag zelf aan de Ticket Corner in het Olympisch Stadion.

  • Ervaringsdeskundigen

Jos Van Pelt en Walter Cornelis speelden zowel voor het oude Beerschot als voor Berchem. Ze maakten, met onder meer Rik Coppens als trainer, meerdere derby's mee in eerste klasse. Hun verhaal lees je hier.

  • In vorm

Sportief lijkt Berchem na de 4-1-thuiszege woensdag alvast helemaal klaar voor de derby. Enig minpuntje: 'Macky' Eboigbe pakte twee keer geel in de absolute slotfase en zal komend weekend dus in de tribune moeten plaatsnemen.

  • Selectienieuws

Trainer Stef Van De Velde kan voor het overige wel op een bijna volledig fitte kern rekenen. Enkel voor kapitein Tim Verstraeten (revalidatie na knieblessure) en Kristof Sulmon (gebroken ribben) komt de wedstrijd te vroeg.Ruben Smet ontbrak woensdag tegen Diegem door ziekte, maar neemt tegen de club die hem verhuurt weer plaats onder de lat. Romeo Van Dessel trainde opnieuw voluit, al lijkt het twijfelachtig dat hij al tijdens de derby opnieuw zijn opwachting zou maken.

MEER OVER Berchem Sport

Meer voetbalnieuws