Luxueuze modelabels kiezen voor historisch pand

Print

Ex-judoka Gella Vandecaveye wordt geflankeerd door de Japanse president van Issey Miyake, Masakatsu Nagatani, en winkeleigenaar Gustav Bruynseraede. Foto: Wim Hendrix

Antwerpen -

Het Japanse Issey Miyake en het Duitse Annette Görtz kiezen resoluut voor Antwerpen. In een geklasseerd gebouw aan de Eiermarkt openden ze donderdagavond simultaan hun eerste Belgische filiaal.

Beide modemerken hebben echter niks met elkaar te maken, al nemen ze wel elk een deel van het gebouw voor hun rekening . ‘Den Cleynen en den Grooten Biecorff’ heet het en het dateert uit de 16de eeuw. De ontwerpster Annette Görtz - die nu nog vooral in Duitsland bekend is - was meteen verliefd op de locatie. “Antwerpen is shabby chic. De stad heeft een zeer authentiek karakter. Dat geldt ook voor dit gebouw dat verschillende stijlen perfect weet te combineren”.

Lang uitkijken was het ook voor de opening van het eerste Belgische filiaal van Issey Miyake. De trotse winkeleigenaaris Gustav Bruynseraede, die vroeger de multimerkenboetiek XSO uitbaatte. Issey Miyake was één van de merken. “Het is vrij uitzonderlijk dat Issey Miyake het management van haar winkels in handen geeft van een externe partner”, klinkt het bij de delegatie van het Japanse label.

Op de opening kwam alleszins wel wat bekend volk opdagen. Zo tekenden actrice Rilke Eyckermans, moderedactrice Tiany Kiriloff en ook ex-judoka Gella Vandecaveye present. Gella zal trouwens ambassadrice zijn van het merk. “11 jaar geleden was ik vooral met sport bezig. Van mode lag ik echt niet wakker”, zegt ze. “Nu is dat toch wel anders. In Issey Miyake voel ik me op en top vrouw.”

Info: Annette Görtz en Issey Miyake, Eiermarkt 13-17, 2000 Antwerpen, www.annettegoertz.de en www.isseymiyake.com

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio