Voetbal2de provinciale A ranst

Nico Van Uytsel: ‘Snel herpakken’

Na twee speeldagen bengelt Ranst puntenloos onderaan en slikte het al acht goals. Nico Van Uytsel relativeert de nederlagen op Brasschaat en thuis tegen Bonheiden en houdt de druk weg van zijn jonge groep. ‘We hebben genoeg kwaliteit, maar zoeken nog naar automatismen’, aldus de trainer.

Wat zijn de oorzaken van de gemiste start?

Nico Van Uytsel: ‘We kenden een moeizame voorbereiding door de vele afwezigen en hebben pech dat er enkele belangrijke schakels geblesseerd zijn. Bovendien beschikken we over een krappe kern met vele jonge gasten die nog geen leidersfiguren zijn. De zware nederlaag op de openingsspeeldag bij titelfavoriet Brasschaat was fel overdreven. Thuis tegen Bonheiden zetten we hoog druk en werd onze gretige start beloond met twee goals. We dachten te snel dat de buit binnen was. Na een uitsluiting zakten we volledig in elkaar. De tegenstrever strafte onze fouten af en zadelde ons met een zuur verlies en een serieuze kater op.”

Kan dit Ranst het succes van vorig seizoen evenaren?

‘Het zal niet makkelijk worden om te bevestigen, maar ik geloof in deze groep. We hebben meer kwaliteit, maar zoeken nog naar de automatismen. We moeten ons wel snel herpakken, want anders blijven we heel het seizoen op achtervolgen aangewezen. Als de organisatie op punt staat en we ‘in de goede flow’ zitten, dan kennen we weer geen degradatiezorgen.’

Meer sportnieuws