Groot aanbod restaurants en brasseries schrikt zaakvoerders nieuw restaurant 'Jacqueline' niet af

Print

Foto: Patrick Van Dyck

Boechout - Op woensdag 16 september openen Raf Rombouts (28) en vriendin Evelien Swiers (26) in de Van Colenstraat 8 in Boechout restaurant 'Jacqueline'. Het ondernemersavontuur en het grote aantal eetgelegenheden in de directe nabijheid schrikt hen niet af.

Met een enorm aanbod van brasseries en restaurants op een zakdoek vergt het heel wat moed en ondernemerszin om met een horecazaak te starten in Boechout. "Het klopt dat de concurrentie groot is", bekent Raf. "Maar dat wil zeggen dat er ook veel klanten zijn. Wij starten hier met een kleinschalig project. Twintig zitplaatsen betekent dat we ons extra kunnen toeleggen op een aparte service. Wie hier komt eten wordt verwend."

Het koppel benadrukt dat het er in hun restaurant gemoedelijk aan toe gaat. "Het is hier geen stijve bedoening. Het is de bedoeling dat klanten hier op hun gemak zijn en een correcte prijs betalen voor wat ze op hun bord krijgen." Raf is sommelier en wil zijn uitgebreide wijnkennis optimaal uitspelen. "Iedereen krijgt uitgebreid wijnadvies. De wijnen die we hier schenken zijn net iets avontuurlijker." 

Wat maakt jullie restaurant anders dan vele andere eetgelegenheden? "Wij hebben een beperkte kaart met biologische producten zonder veel tierelantijntjes", vertelt Evelien. "Wij willen onze producten laten spreken." Ook wie enkel een stukje charcuterie wil komen eten met een apart glas wijn of een speciaal ambachtelijk gebrouwen biertje is welkom bij Jacqueline.

info: Restaurant Jacqueline - Van Colenstraat 8 - 2530 Boechout - www.restaurantjacqueline.be - tel. 03/284 30 33 - info@restaurantjacqueline.be 

Lees het hele verhaal vrijdag in Gazet van Antwerpen - editie Zuid

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio